Qui som

“Això era i no era…” una generació de nins que vam gaudir la infantesa amb els pallassos de la tele i el programa de televisió dels Cucorba “Trencaclosques”, però que amb “La Bola de Cristal”, el pop-rock i les guitarres distorsionades, encaràrem el món musical de l’adolescència.

Després d’anys de recerca musical, els Trencaclosques hem aconseguit tornar a sentir de forma molt propera l’esperit de la nostra infantesa, apropant-nos cada vegada més al llenguatge de l’animació infantil, tant pel que fa a l’animació musical com a les petites obres de teatre i l’animació de carrer.

L’element clau i diferenciador de Trencaclosques és la voluntat de mantenir com a element vertebrador de l’espectacle la màgia del directe. Això ens permet un gran dinamisme i llibertat per adaptar la música a la participació del públic, i en aquests temps de música enllaunada, per als infants és revelador veure i sentir de prop d’una bateria, un baix i una guitarra.

Tal vegada aquesta passió per el directe, va fer que passessin els anys sense tenir la necessitat de fer cap enregistrament, la nostra prioritat sempre fou l’escenari. Per sort, això canvià i des de la primavera de 2011, quan vàrem editar el nostre primer treball discogràfic “Amb un Somriure” (Blau-Discmedi). El 2021, després d’una llarga espera, hem publicat “Trencaclosques a la Mar”, d’inspiració marinera i amb arranjaments simfònics del mestre Toni Cuenca.

Amb els anys, els Trencaclosques hem desenvolupat un espectacle on l’humor per als infants s’integra a l’espai musical, amb constants i iròniques aclucades d’ull als adults.

Des de la seva fundació l’any 1994, Trencaclosques ha actuat a molts dels pobles de les Illes en festes patronals (podeu veure a on, clicant aquí), comunions i festes infantils, no només com a conjunt d’animació musical amb Trencaclosques i el duet Flip i Flop, sinó com a companyia de teatre infantil amb dues obres i l’animació de carrer amb els espectacles Miniflex i Superflex.

Trencaclosques ha participat als programes de Televisió de Mallorca “Espai Superguai” i al d’IB3 “El món d’en Guai” així com al Programa de Psicomotricitat de l’Institut Balear de L’Esport (Consell de Mallorca), trofeu de vela SAR Princesa Sofía, Festival Nins Solidaris a l’Auditòrium de Palma, Fi de Curs i Festival de los Reyes Magos del diari Última Hora, les Diades de Nassos de La Sonrisa Médica, el desè aniversari del Circ Bover i d’altres esdeveniments festius i culturals.

Trencaclosques ha mantingut una activa col·laboració social amb actuacions benèfiques a les Llars del Temple, La Sonrisa Médica, ASPACE i d’altres ONGs i associacions.

Si ens voleu conèixer una mica millor, aquí teniu una mica d’informació sobre els components de Trencaclosques:

Josep Miquel Vidal, “Chemi”: compagina la feina de pallasso, cantant i animador amb la de de tècnic de so.  De variada formació musical, s’inicia al món de l’animació participant al degà dels clubs d’esplai de ciutat, el Club d’Esplai Jovent. Monitor titulat, paral·lelament participa en diferents activitats d’animació sociocultural, militant al mateix temps a diverses formacions pop-rock com Lewis o Tribus.

Sempre lligat a la música, al 1989 funda amb altres companys del club d’esplai el grup d’animació infantil Granots Truiosos. Quan aquest grup es dissol, i després d’un període de descans, reprèn al 1994 l’activitat al món de l’animació infantil fundant Trencaclosques.

Les seves inquietuds artístiques descobriran un nou espai de creixement amb la vessant més còmica de Trencaclosques, el duet d’animació Flip i Flop, fundat l’any 1997 i el pallasso Flop. És aleshores quan comença a formar-se com a clown entre d’altres amb Andreu Segura de l’Escola Mallorclown o amb stages preparatoris amb Victor Stivelman, Eric De Bont i Encarna de las Heras.

Sempre incansable, actualment continua la seva progressió artística com a membre de La Sonrisa Médica.

Gabriel Barceló: Enginyer en Informàtica. Provinent d’una família amb una arrelada tradició musical, arriba als escenaris de la ma de la formació pop-rock Tribus, per adquirir solidesa professional amb les orquestres Dark & Blue, Mitjanit, Sweet i Opal. Amb Gabriel Rosales va consolidar la seva formació en guitarra moderna.

Membre fundador de Trencaclosques, també participa de les diverses activitats d’animació sorgides al voltant d’aquest projecte.

Miquel Munar “Mico”: Llicenciat en Historia i professional del turisme, inicia les seves inquietuds musicals participant de diverses formacions Pop-Rock com Los Formales, Smaitips o Tribus, així com a les orquestres Dark & Blue i Mitjanit. Aquestes inquietuds el porten a formar-se en guitarra moderna amb Gabriel Rosales i Marc Rossi. Fou un dels impulsors del portal web especialitzat www.jazzinmallorca.com

S’integra a Trencaclosques l’any 1995, i progressivament participa en el desenvolupament de les diferents activitats artístiques al voltant del projecte Trencaclosques. Actualment forma part del grup de versions Tramp Mallorca Covers.

Miquel Àngel Valverde “Verdi”: Llicenciat en químiques i químic de professió. De formació musical autodidacta, ha estat integrant de formacions de música Pop-Rock. Participa al projecte de Trencaclosques des de l’any 2002 i en gran part dels seus projectes, destacant amb Chemi Vidal com a enginyer constructor dels vehicles que caracteritzen els espectacles de carrer Superflex i Miniflex. Actualment forma part del grup de metal Oeste.